perjantai 22. kesäkuuta 2012

Make Up Bible osa 6, peitä ja häivytä

Tämän kertainen aihe koskee ihon pienten virheiden peittämistä ja häivyttämistä. Tummia silmänalusia, näppylöitä ja sun muita inhottavia ihovirheitä. Sivulta 39 löytyy tietoa erilaisista peiteaineista.

Nestemäinen peitevoide sisältää runsaasti neutraalia ihonsävyistä pigmenttiä, ja sillä on helppo korjailla pieniä ihonvirheitä. Korjaa myös isommalta alueelta pigmenttimuutoksia. Peitepuikko/kynä toimii pikakorjaana, on helppo korjata päivän aikana meikin alta tulevia ongelmakohtia. Pysyy hyvin näppylöiden päällä, ei kuitenkaan suositella käytettäväksi ohuella silmänalusiholla. Vihreänkeltainen peiteaine taittaa pois ihon punaisuutta. Soveltuu hyvin couperosa-iholle, käytetään paikallisesti punaisen kohdan päällä.

Tummia silmänaluksia neutraloi oranssiin vivahtava peiteaine, joka soveltuu hyvin ohuella silmänalusiholla ja myös mustelmien peittoon. Käytetään samoin tavoin kuin punaisuutta neutralisoivaa, mutta vain sinertävillä alueilla. Ihoa rauhoittavat peitepuikot on tarkoitettu peittämään näppylöitä ja hillitsemään epäpuhtauksien tulehdustilaa. Sisältää usein luonnon omaa ainetta, kuten teepuuöljyä. Teepuuöljyä saa Body Shopista pienessä pullossa. Käytetään vain näppyjen päällä, ei koskaan silmänalusiholle! Kiinteä peiteaine on kaikista peittävin, sillä voi peittää jopa tatuointejakin sekä arpia. Tätä ei kuitenkaan suositella myöskään silmänalusiholle. Soveltuu kanssa suurten ihoalueiden peittämiseen. Levittyy parhaiten joko keinokuitusiveltimellä tai sormin painelemalla.

Minulla on Clearasilin peitepuikko, jota olenkin käyttänyt jo aiemmin yhden puikon. Nyt käyttö on kuitenkin jäänyt vähemmälle. Lumenen peitepuikko löytyy myös, joskin ei ole paljoa käyttöä enää ollut. Wet'n Wildin peitepalettikin on päätynyt myöskin luokseni. Käytin sitä paljon kun ihoni oli huonommassa kunnossa, enää ei ole tarvinut käyttää. Paletista löytyy kaikki tarvitta peittämään näppyjä, punertavia kohtia, tummia silmänalusia sekä korostamaan ihon korkeimpia kohtia. Halpa tuote on kyllä kyseessä, tämä pitäisi kyllä löytyä jokaisen meikkipussista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti