perjantai 17. helmikuuta 2012

Kosmetiikkamainoksien turhia lupauksia?

Luin iltalehden sivuilta kauneus-osion artikkelin Turhia lupauksia. Se sai minut miettimään itseasiassa aika paljonkin. Kuten Isadora mainostaa tuotteidensa olevan parabeenittomia ja dermatologisesti testattuja. Jutussa lukee kuitenkin parabeenittomista:

"Jossain vaiheessa huhuttiin, että parabeenit olisivat haitallisempia kuin muut säilöntäaineet. Se ei pidä paikkaansa, ne ovat itse asiassa ainoita ei-allergisoivia säilöntäaineita. Pidän mainontaa hyvin ristiriitaisena, jos korostetaan parabeenittomuutta, mutta tuote sisältääkin sitten muita säilöntäaineita, jotka ovat allergisoivia."


Dermatologista testaamista oli kommentoitu:


"Termi tarkoittaa, että tuote on testattu iholla. Koska kaikki markkinoille tuleva kosmetiikka pitää testata, ovat käytännössä kaikki tuotteet dermatologisesti testattuja. Termiä käyttääkseen ei tarvitse täyttää mitään ehtoja, kuka vaan voi todeta ihotestin ennen ja jälkeen -tulokset."


Ja The Body Shopin myyntilause "against animal testing" alkaa olla jo aika vanha, sillä eläinkokeethan ovat kiellettyjä. Kuinka turhaa on mainostaa tuota jos muut tuotteet ovat myöskin eläinkokeettomia. Sehän ei ole mikään erikoisuus, mikä erottaisi TBS:n tuotteet muista, vaan mielestäni se on ekologisuus. Mutta kuinka ekologista on kun tuodaan ulkomailtakin Suomeen tuotteita?


"Mitään kosmetiikkatuotteita ei ole saanut enää vuosiin testata eläimillä. Tässä mainostetaan siis itsestäänselvyyttä. Ja vaikka muuta väitettäisiin, on jokainen käytössä oleva raaka-aine testattu joskus aikaisemmin eläimillä."


Monissa blogeissa oon nähny, kuinka silikonit hiustenhoitotuotteissa on vaarallisia ja kuinka ne kerääntyvät hiuksiin. Vähän aikaa sitten luin todella hyvän jutun eräästä blogista silikoneista. 


"Tämä on erään ajan muoti-ilmaus, samoin kuin nykyinen parabeenittomuus. 80-luvulla kiersi urbaanilegenda, jonka mukaan silikonia sisältävät sampoot irrottivat hiukset päästä. Se oli liioittelua. Sitä paitsi lähes kaikki nykyiset silikonit ovat vesiliukoisia toisin kuin silloin. Teollisuussilikonit ovat sitten eri asia."


Kuten tuosta huomaa, on todella paljon turhaa mainostettu noita asioita ja jotkut ovat niistä jo täysin itseselvyyksiä. Alla olevasta linkistä pääsee suoraan alkuperäiseen artikkeliin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti