maanantai 18. kesäkuuta 2012

Make Up Bible osa 5, pohja

Enköhän ole tarpeeksi lykännyt tämän Make Up Bible- sarjan jatkumista, joten tässä tulee jatkoa. Kuvia laittelen kun jaksan siivota ja ettiä kameraan tietokonepiuhan.

Käsittelyssä tänään on meikkipohja. Täydelliseen meikkipohjaan tarvitaan kosteusvoide, meikinpohjustusaine, ohut meikkivoide, peiteaine, valokynä ja puuteri. Itse en käytä noista kuin meikkivoidetta ja puuteria, sillä olen tosi laiska. Aiemmin käytin myös peiteainetta, mutta se on jäänyt pois koska ihoni on parempi, eikä tarvitse meikkivoiteen jälkeen muuta kuin puuterin jos sitäkään.
Maybelline Dream Matte Mousse
Meikkivoiteen valinta osaa välillä kyllä olla hankala. Ensin pitää määritellä ihonsävy ja ihotyyppi sekä minkälaisen pinnan haluaa saada iholle. Myyjät ovat hyvä apu tässä asiassa. Sama meikkivoide ei välttämättä toimi kesällä, sillä iho ruskettuu silloin ja se saattaa olla liian pakkelimaista kesäkäyttöön, joten on hyvä omistaa ainakin kahta eri sävyä. Liian tumman meikkivoiteen voi sekoittaa kosteusvoiteen kanssa, jolloin lopputuloksesta tulee hiukan vaaleampi. Mikä ei olisikaan karmivampaa kuin meikkivoiderajat leuassa. Tai liian vaalea naama.

Ihonsävyt löytyy sivulta 28. Sävyt ovat jaoteltu kuuteen kategoriaan, monessa kategoriassa on vielä kelta- ja roosasävyjä. Oma ihonsävy taitaa olla tuo vaalea, vaikka siinä sanotaankin, että kaikkein vaalein meikkivoide ei ole paras vaihtoehto niin joudun ostamaan useimmiten sen vaaleimman sävyn.
Estee Lauder Enlighten
Eri meikkivoide muotoja löytyy sivulta 30. Voisin yrittää antaa jokaisesta muodosta jonkin tuote-esimerkin, jos keksin. Sävyttävä päivävoiteesta tunnetuin esimerkki taitaa olla juuri tuo Garnierin BB-voide ja Lorealinkin taitaa olla myös aika tunnettu jo. Itse olen omistanut muutama vuosi sitten Wettiksen sävyttävän päivävoiteen, joka oli kuitenkin liian tumma ja en oikein tykännyt siitä. Nestemäisistä meikkivoiteista on vaikka kuinka tunnettuja esimerkkejä, mutta valitsen itseäni kiinnostavan esimerkin, joka on Maybellinen Fit Me. Nestemäisiä meikkivoiteita olen omistanut Anytimelta, Rimmeliltä ja Lumenelta. Voidemaisesta meikkivoiteesta minulla ei ole yhtään esimerkkiä, johtunee siitä varmaan että ne on tarkoitettu lähinnä ikääntyvälle iholle. Kiinteää meikkivoidettakaan en ole omistanut, mutta Max Factorilta löytyy tai on löytynyt Miracle joku. Mineraalimeikkipohjat eivät myöskään ole tuttu juttu, mutta tunnetuin näistä saattaa olla Bareminerals. Meikkipuuterin olen joskus omistanut, en tietenkään muista nimeä, mutta sellainen Rimmelin kermanvärinen neliö pakkaus.
Max Factor Loose Powder
Meikkipohjan Step By Step- teko-ohjeet löytyvät sivulta 34.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti