sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Pitahaya

Jotkut varmaan kiinnittivät huomiota erikoiseen hedelmään vähä aikaa sitten ilmestyneessä Citymarketin tarjouslehdessä. Pitahaya, onpa muuten vaikea sana. Englanniksi tämä kyseinen hedelmä onkin Dragon Fruit. Onko tuo pitahaya joku suomennos vai käytetäänkö nimeä ihan muissakin kielissä? En tiedä.

Pitahaya on sisältä hauskan näköinen. Hedelmä liha on itsessään valkoista, hieman verkkomaista tavaraa, jossa on paljon mustia pieniä siemeniä lähekkäin. Hedelmäliha irtoaa helposti, ja puolikkaasta voi syödä vaikka lusikalla.
Ulkokuoreltaan pitahaya on käpymäinen suikula, jossa on tuollaisia käpymäisiä (lehtiä?) juttuja. Väriltään hedelmä on pinkki. Kuori on suunnilleen puoli senttiä paksu, mutta pehmeä, joten pitahaya on helppo puolittaa. Kuulostaa ja näyttää tosi eksoottiselle. Mutta entäs maku?

Mielestäni maku on tällä aivan kamala. Pieninä määrinä ei edes oikeastaan maistu millekkään. Suurempina paloina maistuu, happamalle. Mielestäni tässä on aika samanlainen maku kuin kiivissä. Odotin kyllä tämän maistuvan hyvälle, sellaiselle makealle. Todellisuus oli kuitenkin hieman erilainen mitä kuvitelma oli. 2.50€ olikin karmean makuista hedelmää, joka heitettiin vielä pois. En tiedä olisiko tämä parempaa jotenkin muuten kuin raakana suoraan hedelmästä.

2 kommenttia:

  1. Hupsista, nyt on tullu sulle pari virhettä otsikkoon ja tekstiin. Pitahaya on siis nimeltään, ei pitayaha. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa, oho. Täytyykin korjata XD Kiitos huomautuksesta.

      Poista